Vijesti

Novi single Fil Tilena – Med i krv

Danas u podne na službenom Youtube računu Fil Tilena objavljen je njegov novi single. Pjesma “Med i krv” osuđuje regionalnu politiku kroz prošlost, sadašnjost i budućnost. Tilen je to opisao drukčijim stilom od dosadašnjeg.

Opisao je svoje razmišljanje tijekom stvaranja pjesme:

Naziv Balkan po legendi potječe od dvije riječi iz turskog, a to su (Bal) što zna med i (Kan) što znači krv. Upravo ove riječi savršeno opisuju povijest Balkana. Nasilje, vjerska i etnička nesnošljivost, sveopća nazadnost i podijeljenost. Inspiraciju i stil pisanja sam pronašao u “Osmanu” Ivana Gundulića. Prvi dio pjesme govori o prošlosti, drugi o sadašnjosti i treći o budućnosti te samouništenju. Miroslav Krleža davno je rekao: “Kad se u balkanskoj krčmi pogase svjetla, onda sijevaju noževi.” 

 

Tekst: Tamara Hodak

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close