Turizam

NOVI PROJEKT Velebit budi svih pet osjetila posjetitelja neovisno o vremenskim uvjetima

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA 2. i 3 listopada 2019. godine bila je domaćin dvodnevnog sastanka partnera u sklopu projekta „Building the ADRION Brand Name in Tourism: Indulging all Five Senses – ADRION 5 SENSES“, piše eZadar.hr.


Uz stručno vođenje Marina Marasovića njegovog tima iz Foto safarija Velebit  posjetitelji su doma odnijeli jedinstveni doživljaj. Divlji šipak, dren, kadulja, vrijesak i divovske gljive svojim su bojama i mirisima mamili posjetitelje, dok su pak stabla obukla svoj jesenski kaput i izazivala zavist zbog raskoši boja koje čak niti magla nije mogla skriti. Veliko i Malo Libinje, Tulove grede, Zrmanja, Potprag, pogled na otoke koji je bježao magli – osvojili su na prvu.

Drugi dan posjeta bio je u znaku sastanka i prezentacije do sada učinjenog na realizaciji projekta te planovima za daljnju uspješnu provedbu projekta.

Aktivnosti Agencije ZADRA NOVA predstavila je voditeljica projekta Nika Cohen. Agecnija je bila zadužena za radni paket aktivnosti kroz koji su izrađeni Strategija i Akcijski plan senzornog turizma svake od uključenih regija, među njima i Zadarske županije.

Projekt ADRION 5 SENSES usmjeren je na stvaranje novog turističkog proizvoda koji stimulira svih pet osjetila turista kreiranjem Mape doživljaja s ciljem obuhvaćanja zvukova, boja, tekstura, mirisa i gastronomskih osobitosti transnacionalnog područja. Kroz projekt će se dizajnirati i razviti višejezična web platforma te će se pokrenuti virtualni izložbeni centri kod svakog projektnog partnera. U provedbu projekta uključeno je devet partnera iz osam zemalja – po jedan iz Hrvatske (Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA), Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Crne Gore, te dva iz Grčke.

Sredstva projekta ADRION 5 SENSES osigurana su kroz INTERREG V-B Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014. – 2020., prioritetna os 2 – Održiva regija. Ukupna vrijednost projekata je 1.437.076,09 eura, dok je budžet ZADRA NOVE 166.696,20 eura. Provedba projekta će trajati 24 mjeseca.

Donosi eZadar.hr.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close