VijestiTech

Novi iPhone će trajati tri godine?

Prema Appleovim očekivanjima, prvim vlasnicima će iPhonei i iPadi trajati do tri godine od kupovine, a Mac računala tek četiri godine. Na nedavnom otkrivanju iPhonea SE, baš kao i 9,7-inčnog iPada Pro Apple se “ozbiljno” dotaknuo utjecaja na okoliš


I pored potpune marketinške provale da je “korištenje starih računala tužno”, očekivalo se nešto više – primjerice u smislu da je kupovina novih uređaja u redovitim periodima nešto…pa, nepotrebno. No, Apple ima vlastita očekivanja i tajming kojim raspolažu, prelista li se njihova stranica o društveno odgovornom poslovanju i ekologiji.

Sreća u cijeloj priči je da kompanija iz Cupertina nije toliko “agresivna” u forsiranju kupovine novih uređaja – ili bolje rečeno – ranije su bili kudikamo ‘gori’. Ranija izdanja iPhonea i iPada su mogla računati upravo na tri godine podrške i iOS nadogradnji, dok se s otkrivanjem iOS platforme u izdanjima 8 i 9 stvar izmijenila. Stariji uređaji naravno ne dobivaju sve mogućnosti novih, a valja računati i s usporavanjem sustava s vremenom.

Više na tportal.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close