Sport

Novi Fifin trofej za najboljeg nogometaša svijeta osmislila je Hrvatica!

Fifa će 9. siječnja u Zürichu dodijeliti nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.


Nakon šest godina i raskida suradnje s France Footballom koji je već dodijelio Zlatnu loptu, dobio ju je Cristiano Ronaldo, Fifa će samostalno dodijeliti svoju nagradu.

Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Antoine Griezmann bore se za nagradu, a o pobjedniku odlučuju glasovi izbornika i kapetana svih nacionalnih reprezentacija, novinara oko 200 redakcija širom svijeta te glasovi navijača na web-stranici Fife.

Imamo novi izbor, imamo trojicu finalista, vrijeme dodjele, a sad je vrijeme i da otkrijemo kako izgleda trofej za najboljeg igrača svijeta u izboru Fife. Za dizajn je zaslužna Hrvatica Ana Barbić Katičić, a trofej je izrađen tehnologijom koja se koristi u izradi dijelova za svemirsku industriju te Formulu 1.

Trofej koji je postao konkurencija Zlatnoj lopti dizajniran je s loptom na vrhu kao povratak u prošlost i podsjetnik na prvi SP u Urugvaju 1930. godine.

“Inspiracija iza dizajna bila je odati počast najboljima na svijetu. Dijelili smo ista uvjerenja da ne bismo trebali odstupati od klasičnih konvencija i da poštujemo identitet Fife i vrijednosti koje su kamen temeljac sportu od najranijih dana Fife”,  rekla je hrvatska dizajnerica Ana Barbić Katičić za Fifu.

Dizajn trofeja je pomalo futuristički. Lopta na vrhu predstavlja prvi SP u Urugvaju. Finale je igran s dvije lopte, ovo je jedna od te dvije”, rekao je Zvone Boban.

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Fifa

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close