ZdravljeIzdvojeno

NOVE MJERE Svadbe do 15 osoba, zatvaraju se noćni klubovi, kafići rade do 22 sata…

DO 15. PROSINCA

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 2958 novih slučajeva koronavirusa, trenutni broj aktivnih je 18.193.


Od početka je testirano 657.872 osobe, u 24 sata testirano je 8.321 osoba. Prosječna dob testiranih je 43 godine. Na bolničkom liječenju imamo 1992 osobe, 217 je na respiratoru, to je 29 novih pacijenata u odnosu na jučer. Jučer je u bolnice zaprimljeno 279 osoba. Otpušteno je 186 osoba. Imamo 57 preminulih, 1257 ukupno od početka.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je brojke:

Možemo reći da se zadržavamo na visokim brojkama, ali nemamo povećanje. Hrvatska ima 14-dnevnu stopu incidencije po kojoj smo na 22 mjestu. Imamo 29,7 pozitivnih”, istaknuo je Capak i dodao:

Stopa pacijenata na bolničkom liječenju, po njoj smo na sredini ljestvice, 10. od 20. jer 20 zemalja objavljuje podatke.I dalje najbolje stoji Istarska županija, najgore Varaždinska i Međimurska. Mogu reći da smo u 38. tjednu, do 15.11 imali povećanje od 7,7 posto broja novoobooljelih, tjedan prije smo imali 4,2 posto. Porast nije veliki ali je prisutan”, rekao je Capak.

Nove mjere

Potom je Davor Božinović komentirao nove mjere koje su donijeli:

Već desetak dana najavljujemo da ukoliko se ne postigne pad u ovom tjednu, da će Stožer razmotriti nove mjere. Te mjere su danas dogovoreno. Ja ću vas sad upoznati s mjerama“, rekao je Božinović i nastavio:

Ovo su mjere za područje cijele Hrvatske: ograničenje javnih događanja na 25 osoba umjesto 50, svadbe na 15 umjesto 30, pogrebi najviše 25 osoba, a ne 30. S tim da se sućut ne smije izražavati bliskim kontaktom. Privatna okupljanja na 10. Obustava rada ugostiteljskih objekata noćni rad, noćni klub, obustava casina, drugi ugostiteljski objekti rade do 22, a ne do 24… “

Božinović je poručio da za razna sniženja, popuste, blagdanske rasprodaje, neka uvedu dodatne mjere.

Uvodi se zabrana prodaja alkoholnih pića od 22 do 6 sati. Za umjetničke izvedbe, kina, sjednice uvedena su dodatna ograničenja, za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 metra”, kazao je Božinović.

Nove mjere uvode se u ponoć i trajat će do 15. prosinca.

Na pitanje je li predviđena financijska naknada za noćne klubove i svima kojima je zabranjen rade, Božinović je rekao:

“I sad ima određenih financijskih naknada od strane Vlade, o tome će se razgovarati na vladi. I sada su oni korisnici određenih programa vlade”, rekao je ministar.

 

 

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close