Od Nove godine bit će jeftiniji automobili

Tena Brnad

Ako planirate kupiti novi ili rabljeni automobil, pričekajte još nekoliko dana jer će od sljedeće godine sve biti jednostavnije, brže i jeftinije, piše Dnevnik.hr


Od prvog dana 2018. na snagu stupaju promjene u oporezivanju i administraciji koje će građanima uštedjeti vrijeme, novac i živce.

Od nove godine više nećete morati šetati između Porezne uprave, javnog bilježnika i stanice za tehnički pregled prilikom kupnje ili prodaje rabljenog vozila. Sve ćete moći obaviti na jednom mjestu. U stanici za tehnički pregled, i to sve na jednom jedinom šalteru.

„Nakon potpisivanja ugovora između kupca i prodavatelja bit će dovoljno da dođete u jednu od stanica za tehnički pregled, uplatite pristojbu. Dobijete prometnu dozvolu na svoje ime i time je postupak završen“, kaže Mato Nikić, Centar za vozila Hrvatske.

Bit će i upola jeftinije jer će porez na stjecanje rabljenog vozila zamijeniti 50 posto niža upravna pristojba. Umjesto čekanja u policijskoj postaji, u stanicama za tehnički pregled moći će se obaviti i registracija vozila te prva ovjera prometne dozvole.

Više na Dnevnik.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: unsplash

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u