Vijesti

Nove cijene soba u SD Stjepan Radić

U novouređene sobe u studentskim domovima Stjepan Radić i Cvjetno naseljedo sada se uselilo 1.700 studenata od njih 4.534. Novim pravilnikom povećala se cijena studentskih soba u domovima, a studenti zbog toga najavljuju prosvjede krajem siječnja


U studentskim domovima Stjepan Radić i Cvjetno naselje u tijeku su završni radovi, nakon kojih će u nove uređene sobe moći useliti svih 4.534 studenata, koliko je novoobnovljenih ležajeva. Naime, neki studenti ostali su razočarani jer im se još prije Božića obećalo kako će svi u nove sobe moći useliti 4. siječnja, a kad su stigli, morali su boraviti u privremenim sobama dok se njihove nisu obnovile. To im, kako kažu, nitko nije javio. Iz Studentskog centra smatraju kako studenti pretjeruju.

– Niti jednog studenta koji je došao 4. siječnja nismo vratili. Od 1.700 studenata, koliko ih se do sad uselilo, manje od 50 studenata je trebalo dan, dva ili tri biti u drugoj sobi – rekao je sanacijski upravitelj Studentskog centra u Zagrebu Pejo Pavlović.

Nove sobe u studentskim domovima prepune su noviteta. Viši standard imaju sobe u Studentskom domu Cvjetno naselje, gdje za razliku od Studentskog doma Stjepan Radić, svaka soba ima svoju kupaonicu.

– Sve je kompletno novo. Od 15 centimetara kamene vune u fasadi, do nove stolarije, namještaja, krovova. Pritom se vodilo računa o energetskoj učinkovitosti – dodaje Pavlović i napominje kako sada svaka soba ima žični i bežični pristup internetu te hladnjak.

Sobe su još uvijek 40 posto jeftinije, nego u ostatku Hrvatske

Studenti koji su uspjeli useliti u nove sobe, veoma su zadovoljni smještajem.

– U odnosu na prije stvarno je puno ugodnije i atmosfera je bolja. Namještaj nije više toliko glomazan i ima više svijetla – iskreno je rekla Lidija, nova stanovnica 7. paviljona Studentskog doma Cvjetno naselje.

– Ovo je totalno drugačije od onoga gdje sam prije živjela. Super je, sviđa mi se – govori nam studentica Ina.

Ono zbog čega se studenti žalili su i nove cijene studentskih soba. Tako u Cvjetnom naselju za novu sobu studenti mjesečno trebaju izdvojiti 525 kuna.

– I s ovim novim cijenama Studentski centar u Zagrebu još uvijek je 40 posto jeftiniji od svih studentskih centara u Republici Hrvatskoj – pojasnio je sanacijski upravitelj Pavlović te dodao kako bi se tek prilikom usporedbe cijena studentskih soba u susjednim zemljama vidjela drastična razlika.

Ipak, studenti su zbog povećanja cijena studentskih soba najavili prosvjede krajem siječnja, no u Studentskom centru smatraju kako za to nema potrebe.


Tekst: zagrebancija
Foto: ffzg.unizg.hr

 

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close