Lifestyle

Novčani izazov umjesto ledenog spasit će Adnanu život

Bihaćki reper Adnan Budimlić poznatiji pod nadimkom “Don” jučer je uputio “Novčani izazov” gradonačelniku Emdžadu Galijaševiću kako bi sakupio novac potreban za operaciju njihovog sugrađana, Adnana Kuduzovića. Gradonačelnik je prihvatio.


Naime, Adnan Kuduzović je doživio prometnu nesreću nakon koje je ostao nepokretan.

Sada mu se ukazala prilika za operaciju za koju je potrebno 10.000 eura, a koja bi mogla ubrzati njegov proces ozdravljenja te omogućiti mladiću da ponovo hoda i ima normalan život.

Budimlić je snimio video clip u kojem poziva gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića da zajedno sa svojim prijateljima i vlasnicima firmi i kafića donira barem 1.000 maraka kako bi sakupili novac za operaciju.

Video je objavio na Facebooku.

Rekao je: “Prošlo ljeto smo se svi poljevali vodom što je bio ledeni izazov, a sad za vas imam novčani. Ako ja kao nezaposlen mogu dati 100 KM vi možete barem deset puta toliko”.

S obzirom da znamo kakav je odziv ovdašnjih političara, niko nije očekivao odgovor na “samo još jedan video clip”. Ipak, gradonačelnik Galijašević je prihvatio izazov i donirao 1.000 KM.

U razgovoru za bihaćku ABCTV gradonačelnik je rekao: “Ja faktički to ne smatram izazovom, to je zdrava ljudska potreba. To je moja obaveza i ljudska i kao gradonačelnika”.

U razgovoru za N1info, bihaćki reper koji je pokrenuo cijelu priču rekao je :

“Samo sam htio skrenuti pažnju ljudima i nadam se da uspjelo koliko – toliko”.


 

 

Foto: Facebook
Tekst: N1info
Video: You Tube / ABCTV


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close