Kultura

NOVALJSKI TRIJATAR U nedjelju ne propustite komediju Kerekesh Teatra “Pokopaj me nježno”!

I ove godine kulturno ljeto u Novalji obilježit će poznata glumačka imena i niz vrhunskih kazališnih predstava u sklopu 14. po redu Novaljskog trijatra.


Organizator ovog događaja, Centar za kulturu Grada Novalje, pripremio je za posjetitelje brojne kazališne poslastice koje se tradicionalno održavaju svake nedjelje na pozornici ljetnog kina Hollywood s početkom u 21 sat. Festival traje sve do 25. kolovoza, kada će se u Vrtovima lunjskih maslina održati posljednja predstava trijatra.

U nedjelju 11. kolovoza na programu je predstava “Pokopaj me nježno” u izvođenju varaždinskog kazališta Kerekesh Teatra.

Ova komedija bavi se deficitarnim zanimanjem − grobarima. U selu Strahlinec direktor Puh je otvorio vrata pogrebnog poduzeća i mrtvačnice Pokopaj me nježno. Uz njegovog, na sve načine ograničenog, asistenta Mišaka, na javni natječaj za posao grobara javili su se: Bosanac rovokop Meho Puzić, Albanac slastičar Izmet Haljimi, mekani fizioterapeut Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić. Pripreme za prvi sprovod mogu početi. Pokojnik je… dobrovoljac.

U predstavi redatelja Ljubomira Kerekeša igraju Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Goran Koši, Matko Knešaurek i Mijo Pavelko. Predstava je prvi put izvedena u 25. kolovoza 2017., a do sada je odigrana više od 50 puta te je osvojila nagradu publike na 19. Festivalu Pučkog Teatra Omišalj – Čavle.

Organizator Novaljskog trijatra su Grad Novalja i Turistička zajednica Grada Novalje, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture RH.

Ulovite svoju dozu kulture na valovima Novaljskog trijatara svake nedjelje u točno 21 sat!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Kerekesh Teatar

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close