Turizam

NOVALJSKI TRIJATAR Ritam igre u Novalju donosi životnu priču Roka i Cicibele

Četrnaesta sezona ljetnih kazališnih predstava u sklopu Novaljskog trijatra i ove godine je dovela poznata glumačka imena i niz vrhunskih predstava u Novalju.


Kroz srpanj i kolovoz posjetitelji su imali priliku uživati u brojnim kazališnim poslasticama koje su se tradicionalno održavale svake nedjelje na pozornici ljetnog kina Hollywood, dok će na zatvaranju ovogodišnjeg Novaljskog trijatra, u nedjelju 25. kolovoza u Vrtovima Lunjskih maslina, biti prikazana komedija “Roko i Cicibela” u izvođenju “Ritma igre”.

Roko i Cicibela su živjeli u gajeti na splitskoj Matejušci, o njihovom životu pisao je Miljenko Smoje, a opjevao ih je Oliver Dragojević u stihovima Momčila Popadića. Njihovu životnu priču u Novalju donose mladi glumci Ivan Baranović i Monika Vuco.

“Roko i Cicibela” tipična je predstava mediteranskog melosa koju možemo nazvati ljubavnom melodramom s elementima pučke komedije. Ova gorko-slatko-kisela bajkovita duodrama je izašla iz pera legendarnog splitskog humorista Miljenka Smoje. Predstava kroz sat vremena dinamično prikazuje sve etape ljubavnog odnosa između Roka i Cicibele: od upoznavanja u siromaštvu i neimaštini pa sve do prosidbe, Cicibeline trudnoće i zajedničkog sanjarenja o boljoj budućnosti.

Organizator Novaljskog triatra su Grad Novalja i Turistička zajednica Grada Novalje, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture RH.

Ne propustite posljednju predstavu ovogodišnjeg trijatra iduće nedjelje u Vrtovima lunjskih maslina s početkom u 21 sat!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Roko i Cicibela

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close