ScenaTurizam

NOVALJSKI TRIJATAR Poznata glumačka imena i vrhunske predstave stižu u Novalju!

I ove godine kulturno ljeto u Novalji obilježit će poznata glumačka imena i niz vrhunskih kazališnih predstava u sklopu Novaljskog trijatra.


Četrnaesto po redu novaljsko kazalište pod zvijezdama svečano je otvoreno u nedjelju 7. srpnja nastupom sopranistice Sandre Bagarić i pijanista Darka Domitrovića na Trgu Alojzija Stepinca. Organizator ovog događaja, Centar za kulturu Grada Novalje, pripremio je za posjetitelje brojne kazališne poslastice koje se tradicionalno održavaju svake nedjelje na pozornici ljetnog kina Hollywood s početkom u 21 sat. Festival traje sve do 25. kolovoza, kada će se u Vrtovima lunjskih maslina održati posljednja predstava trijatra.

U nastavku pročitajte što Vas sve očekuje od kulture svake nedjelje ovog novaljskog ljeta:

Kazalište Lectirum – “Dekorater” (28. srpnja, ljetno kino Hollywood)

Već iduće nedjelje 28. srpnja Trijatar se nastavlja urnebesno smiješnom komedijom “Dekorater (ljubavni trokut)”, Donalda Churchilla, u izvođenju dramskih prvakinja Ksenije Pajić, Ines Bojanić i nacionalnog dramskog prvaka Gorana Grgića.

Neodoljiva komedija “Dekorater” donosi niz obrata i duhovitih erotskih aluzija. Maša se vraća u svoj stan te shvati da nije obojan, kao što je bilo dogovoreno. Soboslikar tek počinje s radom. U stan iznenada ulazi supruga muškarca s kojim Maša ima ljubavnu vezu u nakani da sve ispriča Mašinom suprugu koji je na poslovnom putovanju…

Teatroman i Teatar EXIT – “Ja, tata!” (4. kolovoza, ljetno kino Hollywood)

U nedjelju 4. kolovoza je na programu predstava “Ja, tata” koju izvode Tetroman i Teatar Exit. Predstava prema tekstu Bjarnia Haukura Thorssona i u režiji Borisa Kovačevića je namijenjena svima koji tek planiraju postati roditelji, onima koji to ni pod koju cijenu ne žele biti, ali i onima koji roditelji već jesu.

“Ja, tata” je urnebesna i dirljiva ispovijed čovjeka bačenog u avanturu donošenja novog života na svijet. Kada ga jednog zimskog dana žena, mašući mu testom za trudnoću ispred nosa, upita: „Dragi, koje je boje trudnoća?”, njegov savršeno uređeni život okreće se naglavačke. Ako ne znate što to danas znači biti tata i zašto uopće imamo djecu, ako niste sigurni kakav porod želite ili kako izgleda nijemi vrući seks nakon poroda, Ja tata! dat će vam odgovore na sva ta i mnoga druga pitanja.

U predstavi igra Rakan Rushaidat, dobitnik nagrade Kate Novaljka za 2014. godinu

Kerekesh teatar – “Pokopaj me nježno” (11. kolovoza, ljetno kino Hollywood)

U nedjelju 11. kolovoza na programu je predstava “Pokopaj me nježno” u izvođenju Kerekesch teatra.

Ova komedija bavi se deficitarnim zanimanjem − grobarima. U selu Strahlinec direktor Puh je otvorio vrata pogrebnog poduzeća i mrtvačnice Pokopaj me nježno. Uz njegovog, na sve načine ograničenog, asistenta Mišaka, na javni natječaj za posao grobara javili su se: Bosanac rovokop Meho Puzić, Albanac slastičar Izmet Haljimi, mekani fizioterapeut Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić. Pripreme za prvi sprovod mogu početi. Pokojnik je… dobrovoljac.

U predstavi u režiji Ljubomira Kerekeša igraju Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Goran Koši, Matko Knešaurek i Mijo Pavelko.

Binocular teatar – “Štefica Cvek u raljama života” (18. kolovoza, ljetno kino Hollywood)

U nedjelju 18. kolovoza Binocular Teatar odigrat će prestavu “Štefica Cvek u raljama života” prema književnom predlošku autorice Dubravke Ugrešić.

Evergreen suvremene hrvatske književnosti duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog sasvim običnog ureda koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu. Štefica Cvek zaključuje da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa nikako ne ide, poput Pepeljuge ostaje kući sakupljati grašak. Suočava se s nemilosrdnom prirodom života tako karakterističnim za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima…

U predstavi igraju Natalija Đorđević, Ranko Zidarić i Ana-Marija Vrdoljak.

Ritam igre – “Roko i Cicibela” (25. kolovoza, Vrtovi lunjskih maslina)

Na zatvaranju ovogodišnjeg Novaljskog trijatra, u nedjelju 25. kolovoza u Vrtovima Lunjskih maslina će biti prikazana Smojina komedija “Roko i Cicibela” u izvođenju Ritam Igre.

“Roko i Cicibela” tipična je predstava mediteranskog melosa koju možemo nazvati ljubavnom melodramom s elementima pučke komedije. Ova gorko-slatko-kisela bajkovita duodrama je izašla iz pera legendarnog splitskog humorista Miljenka Smoje. Predstava kroz sat vremena dinamično prikazuje sve etape ljubavnog odnosa između Roka i Cicibele: od upoznavanja u siromaštvu i neimaštini pa sve do prosidbe, Cicibeline trudnoće i zajedničkog sanjarenja o boljoj budućnosti.

U predstavi igraju Katarina Romac, Monika Vuco Carev i Ivan Baranović.

Tradicionalna nagrada Kate Novaljka

Novaljski trijatar pod umjetničkim vodstvom Gorana Grgića ugostio je kroz svoje dugogodišnje postojanje gotovo stotinu predstava, na zadovoljstvo Novaljčana i njihovih ljetnih posjetitelja. Ove godine je i po četrnaesti put dodijeljena nagrada Kate Novaljka, za glumicu ili glumca koji je ostao u najljepšem sjećanju s prošlogodišnjeg festivala.

“Našu tradicionalnu nagradu Kate Novaljka za glumicu ili glumca koji je odigrao, po mišljenju publike, najbolju ulogu prošlog ljeta, dodjeljujemo glumcu Janu Kerekešu koji nas već godinama uveseljava svojim talentom, a prošle godine smo ga vidjeli u dvije predstave na našem festivalu. Ovaj put ćemo dodijeliti još jednu Katu, ali posthumno, akademskom likovnom umjetniku Vinku Pašaliću koji je svojim dizajnom vizualnog identiteta našeg festivala trajno obogatio Novaljski trijatar. Vjerujem da će se za svakog naći poneka predstava, koja će vas zainteresirati i dovesti na naše ljetne pozornice”, rekao je Goran Grgić, umjetnički ravnatelj Novaljskog trijatra.

Organizator Novaljskog triatra su Grad Novalja i Turistička zajednica Grada Novalje, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture RH.

Ulovite svoju dozu kulture na valovima Novaljskog trijatara svake nedjelje u točno 21 sat!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close