KulturaTurizam

NOVALJSKI TRIJATAR Hvaljena komedija “Štefica Cvek u raljama života” stiže u Novalju!

I ove godine kulturno ljeto u Novalji obilježit će poznata glumačka imena i niz vrhunskih kazališnih predstava u sklopu 14. po redu Novaljskog trijatra.


Organizator ovog događaja, Centar za kulturu Grada Novalje, pripremio je za posjetitelje brojne kazališne poslastice koje se tradicionalno održavaju svake nedjelje na pozornici ljetnog kina Hollywood s početkom u 21 sat. Festival traje sve do 25. kolovoza, kada će se u Vrtovima lunjskih maslina održati posljednja predstava trijatra.

U nedjelju 18. kolovoza na rasporedu je hvaljena komedija “Štefica Cvek u raljama života” prema istoimenom književnom predlošku Dubravke Ugrešić, koja je zaživjela na kazališnim daskama u produkciji Binocular teatra.

Evergreen suvremene hrvatske književnosti duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog sasvim običnog ureda koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu. Štefica Cvek zaključuje da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa nikako ne ide, poput Pepeljuge ostaje kući sakupljati grašak. Suočava se s nemilosrdnom prirodom života tako karakterističnim za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima… – stoji u najavi.

Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim je popularnim komadom, po kojem je svojevremeno snimljen i kultni film Rajka Grlića, pružila svojevrstan vodič mladim djevojkama kako bi se što jednostavnije suočile s najvećim od svih mogućih izazova – biti ženom!

Predstavu kao redatelj i dramaturg potpisuje Borna Armanini, dok Šteficu Cvek glumi Natalija Đorđević. Ranko Zidarić se pojavljuje u ulogama Trokrilnog, Intelektualca i Mistera Frndića, a Ana-Marija Vrdoljak je Teta iz Bosanske Krupe i Anuška.

Organizator Novaljskog triatra su Grad Novalja i Turistička zajednica Grada Novalje, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture RH.

Ulovite svoju dozu kulture na valovima Novaljskog trijatara svake nedjelje u točno 21 sat!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Binocular teatar

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close