GastroTurizamIzdvojeno

Novaljski Boškinac proglašen restoranom 2020. godine!

KULT PLAVE KAMENICE

Novaljski fine dining restoran Boškinac uvjerljivo je pobijedio u ovogodišnjem izboru za Restoran godine Kulta Plave Kamenice.


Boškinac je osvojio 148 bodova. Restoran godine izabralo je četrdesetak profesionalaca iz restoranske industrije, koji su mogli glasati za pet restorana i svrstati ih od prvog do petog mjesta.

“Boškinčev je trijumf apsolutno zaslužen zbog dva razloga. Prvo, Boškinac je ove godine neposredno prije početka epidemije dobio Michelinovu zvjezdicu: i lani se vidjelo da restoran Borisa Šuljića stalno raste, što mu je donijelo zvjezdicu. Drugo, važnije: Boškinac je samo jedan od tri hrvatska fine dining restorana koji su u ovoj, najkriznijoj zamislivoj godini, odlučili dignuti gastronomsku ljestvicu. Skoro svi drugi fine dining restorani, sasvim logično, orijentirali su se na strategije preživljavanja i pronalazak poslovnih modela koji bi im omogućili kakav takav promet između dva lockdowna i raznih restrikcija” , navode u Kultu Plave Kamenice te dodaju da je Boškinac baš ove godine izišao s dosad najradikalnijim i najzaokruženijim degustacijskim jelovnicima.

“Ovogodišnji, dvanaestosljedni meni chefa Matije Bregeša ujedinio je eleganciju i tehničku perfekciju svjetske razine s rustikalnim karakterom lokalnih jela. Tipični primjeri dvije strane Bregešova kuhanja su tartar od škampa s kremom od badema, vjerojatno najljepše i najotmjenije jelo dosad posluženo u Boškincu, i tortelini sa skutom i janjećim srcem koji su bili dosta tvrda posveta otoku. No svih je dvanaest jela bilo zanimljivo, neka su bila impresivna, a duga večera prošla je bez praznog hoda i nepotrebnih tanjura, što je razmjerno rijetko u ovako opsežno koncipiranim jelovnicima”

“Boris Šuljić, jedan od vodećih hrvatskih ugostiteljskih poduzetnika, Boškinac je definirao kao gastrohotel prije skoro dvadesetak godina: njegovi prvi chefovi bili su Stephan Macchi i Dino Galvagno. Ove je godine Boškinac doživio vrhunac; odluka da se u kriznom vremenu ide maksimalno ambiciozno pokazala se potpuno ispravnom”, piše Kult Plave Kamenice.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close