Lifestyle

NOVALJA : Održana Noć muzeja i prve ovogodišnje maškare

Vikend iza nas u Novalji su obilježile dvije vrlo zanimljive i različite manifestacije, Noć Muzeja  te Maškare za velike i male.

Gradski muzej Novalja pridružio se ove godine mnogim muzejima, arhivima, knjižnicama, galerijama i znanstvenim institucijama koje su obilježile desetu Noć muzeja i osigurali besplatan ulaz i podešeno radno vrijeme posjetiteljima. Tema nadaleko popularne manifestacije bila je “Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um” te je Gradski muzej Novalja pripremio malu tehničku zbirku i prezentaciju pokusa induciranja struje, koju su izveli profesorica fizike noć muzejaSnježana Štefanić i učenici osmog razreda osnovne škole “A. G. Matoša” Laura Badurina Dudić, Sara Zubović, Maurizio Rumštajn i Marija Romana Šanko. Posebnu prezentaciju izveo je učenik trećeg razreda Šime Vidas koji je oduševio sve prisutne svojim uvodom i izvedbom pokusa iz astronomije, odnosno optike.

„Jako sam zadovoljna ovogodišnjom Noći muzeja koja je za naše uvjete privukla neviđen broj posjetitelja, njih oko 150. Naš program privukao je i posjetitelje iz okolnih mjesta zbog čega ćemo manifestaciju sigurno organizirati i u budućnosti.“, istaknula je Vesna Denona, ravnateljica Gradskog muzeja Novalje.

Mnogobrojni posjetitelji mogli su razgledati i panoe s grafikama, crtežima i fotografijama antičkog podzemnog vodovoda koji su 2012. bili izloženi u Mariboru, europskoj prijestolnici kulture, pod nazivom Hidden Treasure of Novalja, a sada su u trajnom vlasništvu muzeja.

Iduću večer u hotelu Loža održana je prva maškarana zabava ovogodišnjeg Novaljskog karnevala, a već se prve subote dale naslutiti da nas čekaju večeri pune plesa, smijeha i originalnih, maštovitih kostima.

Uz glazbeni sastav Kanele, mnoštvo kreativnih maski i Cocove kobasice, zabava je trajala do dugo u noć, a dodijeljene su i nagrade za kreativne grupne i pojedinačne maske među kojima su bili Pamtomimičari, Pipi duge čarape, Policajke i robijaši, Family Adams, Sobarice, Ledene kraljice, Rusi, Grožđe….

maškare1

Nedjeljno poslijepodne bilo je posvećeno prvim ovogodišnjim dječjim maškarama te su uz pomoć roditelja i teta iz vrtića i najmlađi pokazali da se znaju jako dobro zabavljati pod maskama . Maškarane zabave se nastavljaju i plesne večeri su organizirane svake subote u Hotelu Loža, uz dobru svirku i obilje nagrada za sve maškarane skupine. U ovu subotu u hotelu Loža u 21 sat počinje zabava za velike uz Band Furešti, a nedjelja je opet rezervirana za dječje maškare od 15 do 17 sati uz veselu glazbu i animatoricu.

Također, u  petak 6. veljače s početkom u 20,00 sati u hotelu Loža,dobro poznati putujući otočki Teatar Morrizochi iz Paga izvesti će predstavu Audicija Nova, a pred nama je i veselo Valentinovo , kada će se organizirati veliko otočko  plesno natjecanje pod maskama , a mesopust će tradicionalno začiniti maškarana povorka .

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close