LifestyleScena

Nova vrsta tarantule dobila je ime prema Johhnyju Cashu

Znanstvenici su jednu nedavno pronađenu vrstu tarantule nazvali po Johnnyju Cashu. Dobila je tu čast jer je otkrivena u blizini zatvora Folsom koji je 1955. godine Cash opjevao u svojoj pjesmi Folsom Prison Blues. Ovo je inače tek jedna od 14 dosad nepoznatih vrsti tarantule koje su pronađene na američkom tlu.


“Često slušamo o tome kako se nove vrste pronalaze samo u zabačenim dijelovima svijeta, ali zanimljivo je što ti paukovi žive u našim vrtovima”, rekao je Chris Hamilton, znastvenik koji je novooktrivenu tarantulu nazvao Aphonopelma johnnycashi. “Fascinantno je koliko zapravo malo znamo o biološkoj raznolikosti planeta koji nastanjujemo”, zaključio je.

Ekipa doktora Hamiltona godinama je tražila trantule diljem Amerike. Nakon što su završili s prikupljanjem podataka skupili su gotovo 3 tisuće primjeraka ove životinje. Bilo je to najveće istraživanje takve vrste ikad provedeno, a njegovi rezultati iznenadili su mnoge s obzirom da je od 29 vrsti tarantula koje nastanju SAD čak njih 14 znanosti bilo nepoznato.


Tekst: telegram.hr

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close