Scena

Nova kazališna scena

Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu donosi projekt  nova kazališna scena. Projekt Nove akademijske scene za cilj ima predstavljanje svojih ispitnih produkcija, stvaranje novih kazališnih imena i odgoj novih generacija umjetnika, čiji će radovi odsada biti redovito i u većoj mjeri dostupni javnosti.


“Nakon dugogodišnjih težnji i nastojanja mnogobrojnih nastavnika i i studenata, napokon se ostvaruje san pokretanja druge scene Akademije dramske umjetnosti u izvedbenoj dvorani F22 u Frankopanskoj 22”, ističe dekan Borna Baletić.

Nova akademijska scena u Frankopanskoj 22 će tako, pored postojeće scene Akademije dramske umjetnosti gdje se redovito odvijaju pokusi i ispitne produkcije, svakoga mjeseca prikazivati zanimljive i uspješne studentske predstave, a misija je trajno uspostavljanje novog scenskog prostora u koji će rado svraćati kazališna publika željna novog i drugačijeg kazališta te imati priliku pratiti rezultate stvaralačkih procesa novih generacija kazališnih umjetnika.

Prva izvedba u sklopu Nove akademijske scene održat će se 14. ožujka 2015. godine u 20 sati. Radi se o reprizi scenskog projekta Pomutnje, nastalog u koprodukciji Akademije dramske umjetnosti i Eurokaza, prema romanu Pomutnje gojenca Törlessa Roberta Musila. Predstava je premijeru imala u rujnu prošle godine u New Yorku, nakon čega je više puta izvođena u Zagrebu. Redatelj projekta je Branko Brezovec, a u predstavi glume predstavnici nove generacije glumaca proizašle s Akademije – Romano Nikolić, Hrvojka Begović, Dado Ćosić, Domagoj Janković i Adrian Pezdirc.

Nakon Pomutnji, zakazane su još izvedbe dviju predstava u sklopu Nove akademijske scene. Radi se o predstavama koje su nastale kao dio ispitnih produkcija na Akademiji.

Dana 19. ožujka zagrebačka publika će imati priliku ponovno vidjeti projekt priznatog europskog koreografa i pedagoga suvremenih plesnih tehnika, Francesca Scavette. Hunting family 2, sa studenticama 2. godine izvedbenog plesa Akademije dramske umjetnosti.
Nakon toga, 27. ožujka publici će se na sceni F22 predstaviti glumačka klasa Krešimira Dolenčića s predstavom Ilijada. Radi se o studentima četvrte i pete godine studija glume na Akademiji, koji će izvesti Ilijadu nastalu kao kombinaciju tekstova Homera, Alessandra Baricca i studentice dramaturgije Dine Vukelić.

Ulaz na izvedbe predstava je slobodan.


 

Tekst: tportal


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close