TurizamIzdvojeno

Nova karta ECDC-a: Hrvatska obala nije “ušla u crveno”

Ministar Beroš novinarima je danas rekao da prema novoj karti ECDC-a Hrvatska nije “ušla u crveno” prema dvotjednoj incidenciji oboljelih od koronavirusa.


Nakon sjednice Vlade ministar Vili Beroš novinarima je kazao da su iz ministarstva kontaktirali Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti, ECDC, koji svakoga tjedna objavljuje epidemiološku kartu EU na kojoj boje označavaju broj zaraženih u dvotjednom periodu te udio pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Iako se spekuliralo da bi se to moglo dogoditi, Hrvatska, prema riječima ministra Beroša, nije “ušla u crveno”.

Označavanje Hrvatske crvenom bojom značilo bi vjerojatno strože mjere prema povratnicima iz Hrvatske u druge EU zemlje, što bi moglo dovesti do gubitaka u turizmu, koji je suprotno očekivanjima postigao jako dobre rezultate ove godine.

Dugo smo danas čekali novo izvješće ECDC-a, te smo kontaktirali naše izvore u Stockholmu, imali su određenih poteškoća u objavljivanju nove karte. Javljaju nam da je cijela Hrvatska ostala u narančastom, dakle nema crvenih zona u našoj lijepoj domovini”, kazao je Beroš.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close