Tech

Nova IntelRealSense kamera prepoznaje godine i raspoloženje

Microsoft je na IFA sajmu u Berlinu predstavio novi model web kamere, IntelRealSense, koja detektira broj godina, ali i raspoloženje osobe koju snima.


Osim toga, IntelRealSense kamera nudi mogućnost dubinskog očitavanja (depth sensing), kao i 3D selfija, koje ćete naravno moći dijeliti i slati gdje god i kome god hoćete. Dodatne opcije nude mogućnost skeniranja lica i ubacivanja različitih objekata ili samog sebe u omiljene video igre, kao i promjenu pozadine za vrijeme video razgovora.

Uređaji sa Intelovom RealSense kamerom i Windows Hello funkcijom omogućavaju pristup računalu tako što prepoznaju lice korisnika i lozinka nije potrebna za otključavanje i korištenje odabranih aplikacija. To omogućava IntelSecurity True Keytehnologija, koja pruža siguran pristup uređajima i stranicama bez prethodnog pamćenja lozinke za svaku stranicu.

Koliko je software pouzdan pokazala je i promocija na IFA sajmu. Na pozornicu su izašle dvije blizanke, koje su Windows 10 Hello funkcija i RealSense kamera uspjeli razlikovati. Jedna od blizanki, čije je računalo korišteno u prezentaciji, uspjela ga je otključati bez problema, dok druga, koja je pokušala otključati računalo na isti način – nije uspjela.


Tekst: net.hr/tehnoklik

Foto: intel.com

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close