TurizamIzdvojeno

NOVA INICIJATIVA Udružile se turističke zajednice zadarskog arhipelaga!

ZADAR REGION ISLAND ADVENTURE

Novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, potiče se udruživanje turističkih zajednica. Uz dodjelu financijskih sredstava iz, za tu svrhu osnovanog, Fonda za udružene turističke zajednice u koji se slijevaju sredstva iz uplaćenih turističkih pristojbi, turističke zajednice imaju na raspolaganju projektno (sporazumno) ili formalno udruživanje.


Neka udruživanja imaju smisla, a neka ne, dok je udruživanje 10 TZ-a sa zadarskog arhipelaga u sklopu 7 jedinica lokalne samouprave pod nazivom „Zadar Region island adventure“ svakako logično i više nego opravdano, piše HRturizam.

Tako su se projektno udružile: TZO Sali, TZO Kali, TZO Preko, TZO Kukljica, TZO Tkon, TZO Pašman, TZM Ugljan, TZM Božava, TZM Silba, TZ Grada Zadra (za otočna mjesta; Brgulje, Ist, Mali Iž, Molat, Olib, Premuda, Rava, Zapuntel), a koje će biti pod jednim prirodnim i logičnim brendom – zadarski arhipelag tj. Zadar Region island adventure.

Kako piše u Sporazumu o udruživanju, ciljevi ovog projekta su: ujednačen i održiv razvoj i promidžba turizma otoka arhipelaga Zadarske županije, stvaranje unificiranog nautičkog proizvoda Zadarske županije, provođenje efektnijih zajedničkih promotivnih i marketinških aktivnosti, razvoj novih programa posebnih interes te razvoj ključnih i komplementarnih proizvoda.

Prvenstveno je fokus na razvoj nautičkog turizma, na koji bi se nadovezali aktivni, gastro i kulturni turizam kao odlična dopuna zaokruženog turističkog proizvoda.

Među aktivnostima navedeni su jedni od prvih preduvjeta da bi cijela priča bila i održiva, kao što je usmjeravanje inicijativa na poboljšanje prometne povezanosti putem hop-on, hop off brodova, izrada zajedničkih karata s točkama interesa – „Od sidrišta do vidikovca“, “Island cruise&bike rute” te „Otkrij domaće otočke proizvode“. Također, poseban fokus će biti i na suradnji s DMK agencijama koje nude otoke, upoznavanje s ponudama, predstavljanje gotovih itinerera, kao i udruženo planiranje sajamskih aktivnosti te zajednički nastupi na specijaliziranim sajmovima i prezentacijama u svrhu promocije zadarskih otoka kao jedinstvene organizirane cjeline vrijedne posjeta.

Više na HRturizam.hr.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR / TZ mjesta Silba

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close