VijestiZdravlje

Nova dijeta bez jo-jo efekta

Dosta vam je restriktivnih dijeta tijekom kojih morate brojiti kalorije i koje vam stalno nešto brane? Niste jedini. Mnogi su toliko umorni od strogih režima prehrane da na kraju dižu ruke od svega. No rješenje ipak postoji.


Riječ je o takozvanoj dvodnevnoj dijeti u kojoj su pravila mnogo jednostavnija, a dopušteni su vam čak i hamburgeri i lazanje. Ključ je u tome da dva dana na tjedan srežete na minimum unos ugljikohidrata, a to, prema mogućnosti, uvijek trebaju biti dva ista dana. Tad treba jesti proteine (riba, meso, jaja) i povrće, ali ne i složene ugljikohidrate (krumpir, kruh, tjesteninu).

Ostale dane može se bez ograničenja prakticirati zdrava mediteranska prehrana. Što je najvažnije, ova dijeta ne iziskuje svakodnevno mučenje i brojenje kalorija. Dvodnevna dijeta zvuči kao Sveti gral za one koji se bore s kilogramima, bezuspješnim dijetama, jo-jo efektom, a još je bolje i to što unutar pet nedijetnih dana možete pojesti pizzu, hamburger ili lazanje. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close