Nova Barbie nije na dijeti, puši i ima mjesečnicu

Iva Biondić

Trophy Wife Barbie nema gotovo nikakve veze s dosadašnjim Barbikama. Živi svoj život kako želi, fućka joj se za dijetu i razgovara o svojoj mjesečnici. Senzacionalno!


Već desetljećima se klinceze igraju s Barbie lutkama. Nerealna slika tijela i površnu sliku žene dobiju uz njih gratis. Dugačke noge, uski struk, dugačka kosa i trepavice s kojima je uvijek besprijekorno lijepa za svog dragog dečka Kena. To je Barbie kakvu poznajemo. A nova verzija ove legendarne lutke nešto je drugačija: ima stidne dlake i menstruaciju, puši i pije, tetovira se te usprkos mršavom tijelu ima celulita. Tako jednostavno normalno! Međutim – nažalost se ne može kupiti. Naime, Trophy Wife Barbie je umjetnički projekt južnoafričke umjetnice Annelies Hofemyr – koja želi prekinuti s klišejima i idiotskim podjelama uloga.

„Glavni cilj je napraviti otklon od etikete i klišeja te ispitati spolna pitanja i moderni ženski identitet. Projekt je poziv na testiranje – što bi se moglo dogoditi kad bismo se koncentrirali na stvari koje imamo svi zajedno, umjesto da se bojimo stvari koje nas razlikuju“, napisala je umjetnica na svojoj internetskoj stranici. Piše miss7.24sata.hr

Više na miss7.24sata.hr


Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u