VijestiSportGrad Zagreb

Nositelj rekorda čestitao Tomislavu: cijela Makedonija je uz tebe!

Tomislav Lubenjak oborio je Guinnessov rekord u duljini guranja automobila u 24 h.


U subotu u 15 sati službeno je označen početak odbrojavanja vremena za rušenje ovog svjetskog rekorda koji je do sada iznosio 82.28 km.  Već u nedjelju ujutro Tomislav je uz podršku brojnih navijača automobilom prošao kroz vrpcu koja je označavala 83. kilometar , a oko 12.30 sati izgurao je i obećanu «stotku» te ispunio svoj cilj.

Kako je tim rezultatom nadmašio čak i svjetski rekord u kategoriji guranja automobila u paru, s pravom sportskom porukom podrške obratili su mu se i nositelji rekorda Makedonci Aleksandar Cherokov i Aleksandar Smilkov.

Tomislave uzeo si odličan ritam, cijela Makedonija je uz tebe! Zagrebe ustaj na noge, Tomislav je nova hrvatska legenda! poručio je Smilkov.

“Kao bivši profesionalni sportaš znao sam u što se upuštam i koliki će fizički ali i psihički izazov ovo biti. Kao fitnes trener dužan sam na sebi samom testirati granice ljudskih mogućnosti, jer tek tada mogu iz vlastitog iskustva to znanje najbolje primijeniti u treningu vrhunskih sportaša”, izjavio je Tomislav koji je u 15.30 sati nakon provjere nadzornih snimki primiti i službenu Guinnessovu plaketu nositelja svjetskog rekorda.

Hrvatska olimpijka Ivana Brkljačić koja je Tomislava u ovom pothvatu profesionalno podržala ističe kako je Tomislav poslao snažnu poruku mladima o izazivanju vlastitih granica. “Ovim rezultatom Lubenjak je zaista probio granice ljudskih mogućnosti a iskrena podrška hrvatskih medija i svih okupljenih podupiratelja dala mu je tu iznimnu snagu da ostvari cilj koji je vrlo visoko postavio. Bio je to pravi profesionalni izazov kako u organizaciji službenog Guinnessovog pokušaja obaranja rekorda tako i u preciznoj i pravovremenoj komunikaciji ostvarenih rezultata. Svim medijima veliko hvala, vi ste postali bitan dio priče ovog velikog uspjeha”.

Tomislavova baka, Marica Leskovac, izjavila je kako se konačno ostvario njen san da u 76. godini i ona sudjeluje u rušenju jednog svjetskog rekorda.

Trebalo me samo malo pogurati, našalila se baka Marica koja je Tomislavov vozač u posljednjoj dionici od 11 do 15 sati.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Saša Ćetković, ustupa Aviokarte.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close