ScenaTurizam

Noćna tura „Tajne Griča” nominirana je u kategoriji Holiday & Tour Specialist

Popularna interaktivna inscenirana noćna tura „Tajne Griča” početkom rujna nominirana je za The Luxury Travel Guide Award 2016. u kategoriji Holiday & Tour Specialist, a nominacije za ovu prestižnu svjetsku nagradu prikupljaju se od turista i eksperata iz turističke industrije.


Noćna tura „Tajne Griča” početkom rujna nominirana je za The Luxury Travel Guide Award 2016. Riječ je o zanimljivoj interaktivnoj kazališnoj noćnoj turi, koja već punih šest godina oduševljava Zagrepčane i brojne turiste, a projekt organizira Katapult promocija u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Noćna tura „Tajne Griča” nominirana je u kategoriji Holiday & Tour Specialist, a proces nominacije je nezavisan. Drugim riječima, nominacije se prikupljaju od turista i tvrtki iz cijele Europe, uključujući čitatelje, hotelske goste, putničke agencije i eksperte iz turističke industrije.

Tim kulturnim turističkim projektom predstavlja se bogata zagrebačka povijest na poseban i drugačiji način, a glavna uloga dodijeljena je liku velike hrvatske književnice Marije Jurić-Zagorke, prema čijem je romanu „Grička vještica” scenski osmišljena ova noćna kazališna predstava. U njoj sudjeluju brojni kostimirani likovi, od glumaca i vitezova do glazbenika i konjanika, koji na noćnoj šetnji Gričem posjetiteljima otkrivaju niz zanimljivosti iz povijesti Zagreba. Na tom noćnom putovanju, na koji posjetitelji kreću s fenjerom u ruci, oni će saznati i neke gradske legende, naletjet će na poneku vješticu, ali i biti sudionici najljepše ljubavne priče…

Kao i prethodnih godina, noćna tura „Tajne Griča” organizira se tijekom čitavog ljeta na hrvatskom i engleskom jeziku, a sudeći po nominaciji za prestižnu nagradu kao zanimljivo događanje prepoznali su je i brojni turisti Zagreba.


 

Tekst: TZGZ

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close