VijestiTech

Noćas nas očekuje zanimljiv fenomen na nebu

Mjesec, Zemlja i Sunce noćas će biti u istoj ravnini.


Istovremeno će Mjesec biti najbliže Zemlji zbog čega će izgledati veće i svjetlije nego inače i bit će crvene boje. Drevni Indijanci su ovaj fenomen zvali “Krvavi vučji Mjesec” i tada su se plemena okupljala oko vatre i slušala zavijanja vukova. U isto vrijeme ćemo svjedočiti i potpunoj pomrčini Mjeseca koja bi mogla trajati čak sat vremena, piše 24sata

Ovisno iz kojeg dijela svijeta će se fenomen promatrati on će započeti u nedjelju navečer ili u ponedjeljak rano ujutro. Znanstvenici tvrde da ćemo, ukoliko će nebo biti vedro, zanimljiv fenomen moći gledati iz Sjeverne i Južne Amerike, Grenlanda, Irske, Islanda, Velike Britanije, Norveške, Švedske, Portugala te na obalama Francuske i Španjolske.

Ostatak Europe i Afrika samo će ga djelomično vidjeti, a iz Azije, Australije i Novog Zelanda neće biti vidljiv uopće.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close