Scena

Noć muzeja 2015. pod nazivom : “Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”

Hrvatsko muzejsko društvo organizira jubilarnu desetu Noć muzeja  pod nazivom ”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”, koja će se održati 30. siječnja 2015. godine od 18:00 sati do 01:00 sati sa slobodnim ulazom na sve programe.

Tema desete Noći muzeja se konceptualno nadovezuje na prošlogodišnju manifestaciju, kojom se žele dodatno afirmirati velika imena hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti i njihovo interpoliranje u programe kulturno-turističkih itinerera.

Noć muzeja 2015. Hrvatsko muzejsko društvo ostvaruje u suradnji s hrvatskim muzejima, Gradom Zagrebom, Tehničkim muzejom Zagreb, Teslinim rodnim krajem u Lici – gradom Gospićem, Muzejom Like Gospić, te Memorijalnim centrom ”Nikola Tesla” Smiljan kao glavnim partnerima. U programima Noći muzeja posebno se naglašava važnost potencijalnog razvoja kulturno-turističkih itinerera  temeljenih  na  ponudi kulturnih ustanova kroz iznimno uključivanje lokalnog stanovništva u programe Noći  muzeja, s naglaskom na mogućnosti razvoja Gospića, Like i cijele regije kroz ličnost genijalnog izumitelja Nikole Tesle, čovjeka univerzalnog uma.

Temu Noći muzeja 2015. ”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”  podržat će muzeji, arhivi, knjižnice, znanstveno-istraživački centri, obrazovne i druge institucije. S obzirom na bogatstvo brojnih izuma i otkrića iz sfere znanosti i umjetnosti u fundusima kulturnih institucija  očekuju se kreativne i atraktivne prezentacije koje će privući brojne posjetitelje.

Sve obavijesti o programima biti će moguće vidjeti na službenim stranicama Noći muzeja 2015., www.nocmuzeja.hr

 

 
Tekst i foto: Hrvatsko muzejsko društvo

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close