ScenaKultura

Noć knjige u znaku Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa

Peta manifestacija Noć knjige 2016. održava se na 22. travnja, a svečano otvorenje bit će u podne u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, najavila je u četvrtak na konferenciji za novinare članica Organizacijskoga odbora Zdenka Sviben


Tada će, naime, biti predstavljeni rezultat istraživanja tržišta knjiga u Hrvatskoj, rekla je Sviben, dodavši kako se manifestacija održava ove godine na Dan hrvatske knjige te uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Noć knjige 2016. održat će se, kako je najavila, u više od 216 gradova i mjesta diljem Hrvatske, a najveći broj programa, njih 271, bit će u Zagrebu.

Na ovogodišnju manifestaciju prijavilo se 450 sudionika, rekla je, dodavši kako su među njima knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, instituti, kulturni centri, udruge, muzeji, galerije, udruge pisaca i ljubitelja knjige.

Naglasila je kako su organizatori ove godine pripremili više od tisuću programa i prodajnih akcija.

Sviben je istaknula i da se ovogodišnja manifestacija održava u znaku dviju velikih obljetnica u svjetskoj književnosti. Riječ je o 400. obljetnici smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa, rekla je, dodavši i kako je u Hrvatskoj ove godine 100. obljetnica od prvoga objavljivanja ‘Priča iz davnine’ Ivane Brlić-Mažuranić.

Više na tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close