VijestiKarijera

Njemački konvoj s 23 vozila dovezao 230 tona humanitarne pomoći u Sisak

Danas su njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg na potresom pogođeno područje dostavili još jedan konvoj pomoći.


Konvoj je stigao u Zagrebačku ulicu u Sisku oko 9:30 sati, a dočekali su ga glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i zapovjednik VZŽ Sisačko – moslavačke Mijo Brlečić.

Konvoj sastavljen od ukupno 23 vatrogasna vozila i šlepera dostavio je raznu vatrogasnu opremu, građevinski materijal, odjeću, higijenske i prehrambene potrepštine. Također su donirano i dva vatrogasna navalna vozila i jedno kombi vozilo za potrebe potresom pogođenog područja.

Pomoć je rezultat dugogodišnjeg prijateljstva vatrogasaca Baden-Württemberga s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije. Zahvaljujući kontaktu između zapovjednika Gerhadra Laia i Mije Brlečića, još nakon Domovinskog rata njemački vatrogasci su dostavili oko 50 vozila za ovo područje te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme.

“Ovo je drugi konvoj koji su naši prijatelji vatrogasci dostavili, a dostavljena oprema i materijali pomoći će našim vatrogascima i građanima pogođenim potresom. U prvom konvoju dostavljeno je ukupno 110 tona raznog materijala i vatrogasne opreme. Zahvaljujemo od srca našim prijateljima na pomoći”, rekao je zapovjednik Tucaković

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: HVZ

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close