Turizam

Njemačka putovnica je “najjača”, znate li na kojem mjestu se nalazi hrvatska?

Prema istraživanju organizacije Passport Index, najveću slobodu putovanja u svijetu imaju upravo Nijemci koji sa svojom putovnicom, bez potrebe da vade vizu, mogu posjetiti čak 159 zemalja, piše Večernji list.


Vrijednost putovnica određuje se prema nizu parametara, ali najvažniji je upravo viza. Iako je hrvatska putovnica od svojih prvih izdanja devedesetih do danas dogurala do petnaestog mjesta koje dijeli s Rumunjskom, Bugarskom i Argentinom, i dalje je među najslabijima u EU.

Hrvati bez vize mogu putovati u 143 države, a među onima za koje je viza ipak potrebna gotovo su sve afričke i bliskoistočne zemlje. Hrvatska je putovnica “jača” od putovnica svih balkanskih zemalja, što i ne čudi s obzirom na to da su pri samom vrhu upravo mnoge putovnice zemalja članica Europske unije, ali treba napomenuti da smo, prema renkingu Passport Indexa, u odnosu na prošlu godinu pali za jedno mjesto.

Pročitajte više na večernji.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close