VijestiZdravlje

Njemačka još dvije hrvatske županije stavila na svoju crvenu listu

VISOKORIZIČNA PODRUČJA

Ono o čemu se ovih dana pričalo, sad je i potvrđeno. Uz Zadarsku, Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju, Njemačka je za još dvije izdala crveno upozorenje.


Na crvenu listu stavili su Dubrovačko-neretvansku i Požeško-slavonsku županiju. Osim ovih županija, Nijemci su na listu proširila i za putovanja u francuske pokrajine Île-de-France s glavnim gradom Parizom, Provence-Alpes-Côte-d’Azur, Auvergne-Rhônes-Alpes, Occitanie i Nouvelle-Aquitaine i otok Korzika.

Upozorenje od Njemačke dobili su i švicarski kantoni Ženeva i Waadt, te glavni grad Češke, Prag.

Stavljanje na crvenu listu znači da svi po povratku u Njemačku moraju ili u 14-dnevnu karantenu ili u obveznu karantenu do primitka rezultata testiranja na koronavirus.

Podsjetimo, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija na toj su listi još od 20. kolovoza, dok je Zadarska od 2. rujna.

Cijeli popis područja koje su stavili na crvenu listu možete vidjeti ovdje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close