ZdravljeTurizam

Njemačka dvije dalmatinske županije stavila na crvenu listu

ZBOG POVEĆANJA BROJA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM

Njemačka je dvije dalmatinske županije stavila na ‘crvenu listu’! Riječ je o Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji.


Tu je informaciju objavio njemački Institut Robert Koch, ustanova koja upravlja njemačkim odgovorom na pandemiju koronavirusa.

Županije su stavljene na listu zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom.

To znači da će svi povratnici u Njemačku koji su bili u tim županijama morati na obavezno testiranje, a dok ne dobiju rezultate moraju biti u samoizolaciji, javlja Bild.

Očekuje se da će slovenska vlada u četvrtak staviti Hrvatsku na crvenu listu.

Svi Slovenci koji su na odmoru u Hrvatskoj, a žele izbjeći obvezujuću karantenu od 14 dana morat će se vratiti najkasnije do kraja tjedna”, najavio je u srijedu glasnogovornik vlade Jelko Kacin.

Isto bi mogla učiniti i Velika Britanija. Odlukom bi mogle biti pogođene tisuće britanskih turista koji trenutno borave u Hrvatskoj.

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman ističe da se u ovoj situaciji zemlje vode epidemiološkom slikom, ali i vlastitim interesima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close