Lifestyle

Niskobudžetni letovi iz hrvatskih gradova

NISKOBUDŽETNI LETOVI S NAJVIŠE DESTINACIJA DO SAD – Provjerite kamo povoljno možete letjeti iz hrvatskih gradova

Naše zračne luke povezane su sa stotinama destinacija, Zadar ima direktan let iz Kine

Turistička sezona počinje posljednjeg vikenda u ožujku, stoga uprave zračnih luka diljem Hrvatske žustro pregovaraju s avioprijevoznicima kako bi postigli rast broja putnika ili zadržali lanjske rezultate.

Ovo će ljeto više od 70 avioprijevoznika različitih profila, od redovnih linija i “low costa” do čartera, dovoziti turiste na Jadran. Od popularnih niskotarifnih kompanija tu su Ryanair, Easy Jet, Transavia, TUIfly, Norwegian Air Shuttle, SAS, Vueling, ScandJet… Konkurencija je velika, a situacija na tržištu promjenjiva.

Najjači irski Ryanair

Zračna luka Zadar izgubila je švedskog touroperatora ScandJet koji se prebacio na otok Krk. Zadranima je loše pošlo i s poljskim prijevoznikom Eurolot koji je letio iz tri najveća poljska grada i koji je bankrotirao.

Irski Ryanair i dalje je glavni nositelj prometa u Zračnoj luci Zadar: lani je prevezao 320 tisuća putnika – 65 posto ukupnog prometa.

Trideset tisuća Kineza

Ove sezone Ryanair najavljuje 970 rotacija iz Zadra, što je 90 rotacija manje nego lani, no veći je gubitak to što je prijevoznik ukinuo tri destinacije. U svakom slučaju, Zadar će biti povezan s brojnim europskim gradovima. Dobra je vijest i novi ugovor s Kinom.

Naime, početkom svibnja u Zadar bi trebao sletjeti prvi čarter s kineskim turistima direktno iz Chongqinga, grada i pokrajine s 38 milijuna stanovnika. Iduće tri godine svaki bi tjedan trebao postojati direktan let Zadar – Chongqing te se očekuje najmanje 30 tisuća kineskih turista po sezoni.

Rijeka će ove sezone biti povezana s više od 17 europskih destinacija, između ostalog s Bruxellesom, Londonom, Skandinavijom, baltičkim i njemačkim gradovima, a novost je i linija za izraelski Tel Aviv.

Najprometniji Split

Kreće i življi ljetni raspored u Zračnoj luci Osijek. Domaća aviokompanija Trade Air uvodi kružnu liniju Osijek – Zagreb – Rijeka – Split – Dubrovnik – Rijeka, a Ryanair će povezivati Osijek i London.

Osijek dobiva i letove za Frankfurt, München i Beč. Čak 35 kompanija dolazi u pulsku zračnu luku. Pula će biti povezana s Bruxellesom, Frankfurtom, Londonom… Novost je i direktni let sa španjolskom kompanijom Vueling za Rim.

Split i Dubrovnik, kao naše najprometnije zračne luke ljeti, ove će sezone biti povezani s gotovo 80 destinacija diljem Europe, s time da će Dubrovnik imati vezu i s Beirutom u Libanonu.

Tekst: jutarnji.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close