Ličko-senjska županijaKontinentalniVijestiTurizam

Nikola Tesla Network sudjelovali na konferenciji “Nikola Tesla – The starting point”

Članovi udruge Nikola Tesla Network sudjelovali su na konferenciji u Europskom parlamentu pod nazivom “Nikola Tesla – The starting point” gdje su kroz izlaganja predstavili neizbrisiv trag i utjecaj koji je taj velikan ostavio u zemljama u kojima je boravio.


Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a i članica Odbora za kulturu i obrazovanje Željana Zovko naglasila je da je zadaća svih u EP-u osigurati da svaka mlada, kreativna i inovativna osoba ima odgovarajuću podršku za ostvarivanje ideja, vizija i ciljeva, jer, dodaje, na tome počiva održiva budućnost svih nas.

Predsjednik udruge Nikola Tesla Network Ivan Radošević istaknuo je važnost projekta kulturne i turističke rute koja se bavi promicanjem života i rada Tesle koji je školovanje započeo u Hrvatskoj te ga nastavio u raznim srednjoeuropskim državama poput Češke, Mađarske i Francuske.

Na konferenciji su međunarodni članovi Udruge predstavili svoje pojedinačne projekte koji su nastali na temelju Teslinih vizija i postignuća.

Igor Pauliček iz Češke predstavio je projekt GroundCom – veza sa svemirom, Martin Avsenik iz Slovenije govorio je o svom projektu “3D Digital Double Nikola Tesla”, a Gyula Bunna iz Mađarske o održivom razvoju te vezi Tesle i nulte stope emisije ugljika.

Direktorica Nikola Tesla Experience Centra iz Karlovca Martina Marušić Britvec istaknula je da će promicati upravo ono što je Teslu činilo čovjekom i znanstvenikom kakav je bio, predstavljanjem njegovog kompleksnog uma kroz postav Centra.

Otvaranje Centra predviđeno je za kraj ove godine, a bit će izgrađen uz Gimnaziju Karlovac na Rakovcu.

Na konferenciji su također sudjelovali savjetnica za istraživanje i svemir u Stalnom predstavništvu RH pri EU Nada Sirotić te članica upravnog odbora udruge Dubravka Davidović.

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: TZ LSŽ, Ivan Radošević

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close