AutomotoVijestiGrad ZagrebTurizam

Nikola Tesla EV Rally u subotu stiže u rodno mjesto Nikole Tesle!

U subotu, 18. svibnja najljepši i najtiši reli na svijetu posjetit će Memorijalni centar “Nikola Tesla” u Smiljanu.


„Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019” 12. svibnja je krenuo iz Novog Vinodolskog, a završava 19. svibnja u Zagrebu spektakularnom utrkom u ulici Hrvatske bratske zajednice (kod NSB-a).

Rally se odvija šestu godinu zaredom, a tijekom 8 dana 50 timova odvoziti će rutu dugu 1.500 km kroz predivne krajolike uz mnoštvo atrakcija na ruti, koja je i službena “Zelena električna magistrala” s punionicama čije smo postavljanje inicirali na svakoj zaustavnoj točki relija u proteklom razdoblju, kako bi se privuklo što veći broj gostiju sa električnim vozilima u našu zemlju i ujedno im se omogućilo nužno punjenje, ističu organizatori.

Reli je međunarodnog karaktera, sudionici su sve redom stranci, od čega najviše Švicarci, Nijemci te Austrijanci i Skandinavci koji većinom nikada nisu bili u Hrvatskoj te im je sudjelovanje na reliju prvi kontakt s našom zemljom. Nijedna lokacija tijekom relija nije odabrana slučajno, već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi.

Reli se od 2014. održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba koji ide u korak s recentnim svjetskim trendovima te prepoznaje važnost edukacije i razvoja infrastrukture za električna vozila te njihove uporabe unutar gradskog središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke, ali i brojnih drugih benefita koji dolaze uz električna vozila.

Spajanjem e-mobilnosti, ekologije, tehnologije i turizma kreiran je potpuno novi turistički proizvod, sada već i globalno prepoznat pod nazivom „Nikola Tesla EV Rally Croatia“, što Zagrebu u kojem broj turista raste iz godine u godinu daje jedinstvenu priliku da se kroz njega brandira kao „e-mobility friendly“ turistička destinacija u domovini Nikole Tesle. HTZ podržava i ovogodišnji reli koji je najljepša tehnološko-turistička razglednica Hrvatske.

Pozivamo sve ljubitelje tehnologije i modernih automobila da nas  18.5.2019. od 11 sati posjete u rodnom mjestu Nikole Tesle!, poručuju organizatori.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close