Zdravlje

Ovo nikako ne smijete reći svom doktoru!

Mnogi nisu svjesni da svojim postupcima i riječima itekako mogu utjecati na postavljanje pravilne dijagnoze. Provjerite koje rečenice nikada ne smijete reći doktorima jer ih njima možete navesti na krivi put


1. “Guglala sam simptome i sigurna sam da je problem u …”

Kada primijetimo prve znakove nekog zdravstvenog problema, većina nas odmah će pohitati na internet u potrazi za informacijama o simptomima. Međutim, stručnjaci smatraju da to nije dobar potez.
Naime, zbog nestručne samo-dijagnoze možemo nesvjesno ignorirati važne simptome i ne otkriti ih doktoru samo zato što smo uvjereni da znamo od čega bolujemo ili što je uzrok našeg zdravstvenog problema. Na taj način utječemo na donošenje prave dijagnoze.

Doktori prilikom tog postupka moraju slijediti određeni protokol koji, između ostalog, uključuje analizu svih simptoma, povijesti bolesti, obiteljske medicinske anamneze i lijekova koje koristite. Zbog toga je važno da od vas dobiju sve važne informacije o onome što vas muči tj. da ne dobije krive informacije koje će ga navesti na krivi zaključak.

2. “Mislim da je sve to samo u mojoj glavi.”
Ljudi koji ne vole odlaziti kod doktora ili se boje liječničkih ordinacija i bolnica često pokušavaju umanjiti važnost svojih zdravstvenih problema. Nikada ne ublažavajte svoje simptome i ako osjećate da su posljedica fizičkog problema ne pripisujte ih stresu.

Kako biste izbjegli velike zdravstvene probleme, provjerite zbog kojih bolova odmah morate kod doktora. Uvijek budite iskreni prema njemu kako bi on shvatio potencijalnu ozbiljnost situacije i kako mu ništa ne bi promaklo prilikom postavljanja dijagnoze.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close