VijestiGrad ZagrebScena

Nikad bogatiji program “Dana prodavaonica ploča” oduševio posjetitelje!

Hrvatski diskografi su u svojim CD shopovima diljem Hrvatske obilježili Međunarodni Dan prodavaonica ploča (Record Store Day).


Dan posvećen vinilima obilježen je specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima, a sve pod okriljem Hrvatske diskografske udruge. U skladu sa svjetskom praksom i hrvatski Record Store Day podržala su dva ambasadora – Tony Cetinski i Tram 11.

Tony se s fanovima družio u Novoj ploči u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici, dok su Tram 11 ovaj dan obilježili potpisivanjem vilinog izdanja albuma „Vrućina gradskog asfalta“ te nastupom u Menart multimedijalnoj knjižari.

Posebna zanimljivost bilo je predstavljanje ploče “Rijeka snova“ Nene Belana, ali – u čokoladnom obliku. Okupljeni su mogli poslušati kako zvuči čokoladna verzija legendarnog Belanovog albuma, ali i degustirati njegov okus. Ovakav neobičan oblik izdanja našao se u ponudi isključivo povodom obilježavanja  Dana prodavaonica ploča.

U CD shopu Croatia Recordsa Nova ploča program je krenuo u jutarnjim satima nastupom Marka Kutlića, Jure Brkljače, Davida Temelkova, Adrijane Baković, zatim benda Pravila Igre i dviju mladih pjevačica Nele i Kim Verson.

Hrvatska diskografska udruga ovom prigodom dodijelila je i posebno priznaje za dijamantnu nakladu kompilaciji „40 najvećih klapskih hitova“ u izdanju diskografske kuće Scardona.

Program je nastavljen u Dancing Bear CD shopu gdje su nastupili Jessica Atlić Mc Colgan & Bluvinil, Sebastian Popović, Matija Cvek, Solarov, The Miceks te energični Ogenj i Kawasaki 3P. Dallas music shop u Rijeci ugostio je pak Andreja Grozdanova, Elis Lovrić, White on White i Alena Brentinija.

U CD shopu Aquarius Recordsa u Zagrebu pjevačica Maja Posavec je podnevnim koncertom promovirala svoj prvi samostalan album „Kada ne bih imala strah“, a nakon nastupa fanovi su mogli dobiti i potpisani primjerak albuma. Menart multimedijalna knjižara smještena u Avenue Mallu uz Tram 11 ugostila je i bendove Gretta i Mel Camino.

Treća travanjska subota u cijelom je svijetu rezervirana za Dan prodavaonica ploča, a budući da vinilna izdanja iz godine u godinu postaju sve prodavanija zahvaljujući svim ljubiteljima glazbe, ova manifestacija uspješno živi već jedanaestu godinu zaredom.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close