KolumneSvemu unatoč

I nije neka vijest

U moru vijesti koje nas preplavljuju malo je radosnih. Iako, puno ih je više nego što za njih čujemo. Lakše je doprijeti do onih tužnih i depresivnih. Ustvari, one lakše dopiru do nas, zatvorenih u svoj skučeni i proračunati svijet.

Jedna je vijest zasjala prije više tisuća godina i dalje sjaji istim sjajem. Tamo gdje je očaj, donosi nadu i postaje nada. Tamo gdje je strah donosi mir i biva mir u nemiru. Nije na naslovnicama ali pronalazi put do dubina. Jer je nenametljiva, a sve daje. Ne prisiljava, a sve je u njoj i ako je nemaš, gubiš sve.

Vijest je to koja po ljudskim mjerilima i nije neka vijest, iako je bombastična i sve je ono što nijedna vijest nije. Vijest je to koja se smije i žeđa za smislom, bez točke i zareza. Nema ni upitnika, tek iskreni usklik radosti i zahvalnosti koja nam se omakne jer smo njome ushićeni i obuzeti, iako joj uporno izmičemo.

Vijest je to koja nas vodi dvije milje sa svojim neprijateljem, zapisana je u prašini okorjelih srca  i čini nas poniznima i zadnjima kako bi nas uzvisila. I nije neka prijelomna  vijest, ni za večernji dnevnik ni za portale, stoga se i provlači kroz stoljeća i vječno u nama živi.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close