Lifestyle

Neznanje bankara u Hrvatskoj

Neznanje bankara u Hrvatskoj – Splitski matematičar Toni Milun posjetio je 12 poslovnica različitih banaka u Hrvatskoj i postavljao im osnovna pitanja vezana uz izračun kamata za njihove tekuće račune i za njihove ponude kredita. Kada je čuo njihove odgovore, ostao je šokiran koliko su djelatnici banaka neupućeni u svoj posao.


Između ostalog u 11 poslovnica pitao je djelatnike banke je li obračun kamata za njihove tekuće račune jednostavan ili složen. U sedam poslovnica mu nisu znali dati odgovor. U jednoj su rekli da je jednostavan, a u jednoj da je složen. U jednoj su mu rekli da je izračun ‘proporcionalan,’ što je pojam koji nema nikakve veze s pitanjem, a u jednoj su mu rekli da ‘izračun ovisi o broju dana,’ što je nemoguće. Neznanje bankara je šokantno.

U jednoj poslovnici su ga čak pitali: ‘A kako vi to mislite, jednostavan ili složen?’

U jednoj banci djelatnik mu je rekao: ‘Gospodine, vidim da ste mi došli s matematičkim zadacima. To nije moj posao!’

Što je Toni sve pitao bankare, pogledajte u njegovom videu:

Tekst: jutarnji.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close