VijestiSport

NEXTBIKE NASTAVLJA ŠIRENJE Sustav javnih bicikala od sada i u Pitomači i Špišić Bukovici

Na cikloturističkim odmorištima na području Špišić Bukovice i Pitomače postavljene su stanice za iznajmljivanje klasičnih i električnih bicikala.  Postavljanjem stanica za iznajmljivanje bicikala doprinijet će se aktivaciji turističkih potencijala regije te će ih učiniti dostupnijima ciljanoj skupini korisnika ove odlične usluge.Ministarstvo turizma odobrilo je sufinanciranje projekta koji obogaćuje javni prijevoz, osnažuje destinacijsku ponudu i blagotvorno utječe na psihofizički sustav svih korisnika. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH broji oko 50.000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz.  Aktivacijom korisničkog računa u Pitomači i Špišić Bukovici, moći ćete nextbike bicikle voziti u 20 gradova Lijepe Naše i više od 250 gradova u svijetu uz slogan „sjedni i vozi“!

Foto: nextbike

Javni su bicikli sve popularniji oblik prijevoza u 19 hrvatskih gradova i općina među kojima su od danas Pitomača i Špišić Bukovica. Uzvanicima je najatraktivnija bila jednostavnost korištenja putem besplatne mobilne aplikacije „nextbike“ za brz i jednostavan najam bicikala. Nakon službenog predstavljanja projekta, uslijedila je probna vožnja javnim biciklima. Sustav javnih bicikala značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem. Bicikliranje pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih korisnika što može potvrditi svatko tko biciklira.

Lokalno stanivništvo i svi posjetitelji od danas mogu kombinirati međugradski javni prijevoz i javne bicikle i na taj način brže, zdravije i povoljnije putovati. Bicikli se mogu unajmiti na dvije lokacije s terminalima za registraciju, najam i povrat klasičnih i električnih bicikala.

Kako se koriste usluge?

  1. Prvo je potrebno napraviti kratku i jednostavnu registraciju na www.nextbike.hr ili putem „nextbike“ mobilne aplikacije.
  2. Jednom registrirani korisnik za samo 200 kuna godišnje članarine nextbike bicikle može koristiti u više od 250 gradova u svijetu.
  3. Pritom uživa u neograničenom broju besplatnih vožnji u trajanju do 30 minuta te dodatnih 1200 bonus minuta.
  4. Pay As You Go opcija za povremene korisnike omogućuje najmove bicikala u trajanju do 30 minuta za samo 5 kuna!

Podsjetimo, nextbike bicikle možete voziti i na području Ličko-senjske županije i to u gradu Gospiću i općini Brinje.

Pogledajte video i sretno s vožnjom.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close