Zdravlje

Neugodne situacije događaju se svima, evo kako ih prevladati

Sramotne situacije događaju se baš svima. Takve incidente vrlo je teško izbjeći. Stoga je najbolje odmah se suočiti s njima. Zadovoljna.dnevnik.hr donosi četiri načina na koja upravo to možete postići.


1. Prekinite razmišljati o tome

Najgori dio svake sramotne situacije je zapravo ono što slijedi – stalni mentalni podsjetnik koji “vrtimo” u glavi. Kada ovakav incident uđe u našu svijest, onda je najbolje fokusirati se na sadašnjost. Duboko dišite, brojite udahe, prošetajte se i koncentrirajte na svaki korak.

Također, čišćenje i organiziranje mogu biti od velike pomoći. Zbog takvog sramoćenja imamo osjećaj da smo izgubili kontrolu. Tada nam ovi kućanski zadaci pomažu je vratiti natrag.

2. Zapamtite da nitko o tome ne razmišlja osim vas

Precijenjujemo opseg naših djela i njihov učinak na druge. Većina ljudi ne primjećuje takve stvari te su fokusirani sami na sebe. Oni koji to i zamijete, pričat će o tome možda dan ili dva nakon incidenta i onda se toga više neće ni sjetiti. Kada događaji nisu direktno vezani uz osobe, onda ih one puno brže zaborave.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close