AutomotoZadarska županija

Nesreća na Velebitu: Dvojica mladića ispala iz vozila koje se otkotrljalo 60 m u provaliju

ČUDOM PREŽIVJELI

Vozilo je bilo totalno uništeno i pravo je čudo da su mladići iz automobila preživjeli


Dvije osobe ozlijeđene su u prometnoj nesreći na Velebitu kod Tulovih greda gdje je u subotu oko 13.45 sati osobni automobil sletio u provaliju duboku 60 metara.

Tijekom pada automobil se kotrljao i dvije osobe su ispale iz njega. Vozač (23) je zadobio teške, a putnik (23) lakše tjelesne ozlijede, piše Zadarski.hr.

Zadarska stanica HGSS u 14:20 je dobila dojavu planinara na dežurni telefon koji su spuštajući se Majstorskom cestom kod Tulovih Greda na Velebitu svjedočili izlijetanju vozila ispred njih s ceste.

Dvije osobe ispale su iz vozila koje je okrećući se završilo daleko od prometnice na padini totalno uništeno. Pozvali su hitnu medicinsku pomoć, ali i HGSS ako djelatnici hitne ne budu mogli transportirati unesrećene do ceste. Devet spašavatelja krenulo je u pomoć za dva vozila iz Zadra, a jedan se našao u blizini sa svojim vozilom te se odmah po pozivu uputio na mjesto nesreće. Srećom djelatnici HMP uspjeli su doći do oba unesrećena i prevesti ih u bolnicu na daljnju obradu”, objavio je zadarski HGSS na svojim FB stranicama.

Iz zadarske policije kažu da je osobni automobil zagrebačkih tablica vozio makadamskom cestom DC-547 iz smjera Sv. Roka prema Obrovcu. Dolaskom do zavoja, zbog neprilagođene brzine, vozač je izgubio nadzor nad upravljačem, automobil je udario u kameni rubnik, a potom je sletio s ceste u provaliju duboku 60 metara. U padu su vozač i putnik ispali iz auta. Pravo je čudo da su oboje preživjeli pad. Obojica su hitno prebačena u zadarsku bolnicu, a vozač s težim ozljedama izvan je životne opasnosti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS Zadar / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close