VijestiTurizam

„Nepoznato lice Hrvatske“ predstavljeno na Festivalu putopisaca National Geographica u Poljskoj

U jesen se već tradicionalno održava Festival putopisaca National Geographica, koji predstavlja sjajnu priliku za sastanke s poznatim osobama te razmjenu savjeta i iskustava o tome gdje putovati


Ovogodišnje izdanje festivala održano je od 12. do 14. listopada 2018. u gradu Wroclawu na jugozapadu Poljske. Kroz tri dana festivala održano je više od 45 sastanaka s najpoznatijim putopiscima, blogerima i novinarima iz Poljske, a program je uključivao i brojne prezentacije te promocije filmova.

Na poziv Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Varšavi Hrvatsku su predstavljali glavni urednici poljske edicije National Geographica, gospodin Michał Cessanis te National Geographic Travelera, gospodin Maciej Wesołowski. Zajednička tema prezentacije nosila je naziv „Nepoznato lice Hrvatske“. Interes za prezentacijom je bio velik što je potvrdila i puna dvorana, koja je bila podijeljena na dvije teme. Tako je Cessanis govorio o Dubrovniku kao odličnoj destinaciji za city break turizam u jesen i proljeće, dok je Wesolowski govorio o aktivnom odmoru s djecom u Hrvatskoj.

Direktorica Predstavništva HTZ-a u Varšavi Agnieszka Puszczewicz naglasila je kako su Cessanis i Wesolowski za svoja izlaganja koristili vlastita iskustva i doživljaje nakon ovogodišnjih studijskih putovanja.

Suradnja Predstavništva s National Geographicom je zaista odlična. Jako se radujem da su upravo glavni urednici prihvatili naš poziv i još jednom odlučili otkrivati nepoznata lica Hrvatske. Moram iskreno reći da nema ništa ljepše od ljudi koji se vraćaju iz Hrvatske oduševljeni njezinom ljepotom, bogatim kulturnim nasljeđem, odličnom hranom i ljubaznim domaćinima. To je najbolja reklama za hrvatski turizam, poručila je Puszczewicz.

 

Izvor / Foto: HTZ press

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close