SavjetiDomLifestyle

Neočekivani predmeti koje možete prati u perilici za rublje

Čitajte deklaracije na svim prozvodima. Osim klasičnih traperica, čarapa i ručnika, u ‘voljenu’ perilicu rublja možete staviti i ove neočekivane predmete


1. Plišane igračke

Provjerite deklaraciji na igrački, no većina plišanih medvjedića ‘izdržat’ će kupanje u bubnju. Pazite da skinete s medvjedića eventualnu odjeću i dodatke, a ako želite zaštititi igračku od ‘povreda’ stavite je u jastučnicu, pa je tako operite.

2. Tenisice

Izvadite iz tenisica za trčanje uloške pa ih stavite na pranje u perilici s hladnom vodom. Zaštitite bubanj od udaranja, pa uz tenisice operite i jedan frotirni ručnik.

3. Ruksak

Rijetko kad se čita deklaracije na školskim ruksacima, no neki trpe pranje u perilici. Da bi zaštitili aparat skinite sve metalne dodatke s torbe, kao i eventualne ručke, ili ruksak preokrenite naopačke pa ga tako perite na osjetljivom programu.

4. Tepisi s gumenom podlogom

Tepih staze u hodnicima obično imaju gumenu podlogu koje sprečavaju neželjeno micanje ili povrede. I brzo se prljaju. Ako su napravljeni od pamuka ili sintetskih vlakana moguće ih je oprati u perilici rublja. Međutim, budite oprezni. Nemojte ih stavljati u mašinu svakih nekoliko tjedana.

5. Zavjese

Perete li zavjese u perilici? Ako imate delikatne zavjese, perite ih na osjetljivom programu i tako spriječite lomljenje ili skupljanje tkanine.

6. Podstava za vrtnu garnituru

Ukrasni jastučići za vrtnu garnituru također mogu biti oprani u mašini. Platnene jastučiće i podloške za leđa operite na osjetljivom programu i pripazite da prije paljenje perlice imaju dosta slobodnog prostora u bubnju.

7. Podmetači za automobile

Baš kao i tepih-staze, i podmetače iz limenog ljubimca možete staviti u perilicu rublja.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close