Turizam

Neobični zakoni diljem svijeta

Išli na put turistički ili poslovno, boravak u nekoj zemlji znači i promjenu kulture, koja u nekim slučajevima može biti i drastična. Pozdravljanja, način odijevanja, sve su to stvari koje bi bilo dobro provjeriti prije odlaska na novu destinaciju…Singapur

U ovoj prebogatoj azijskoj zemlji zakonom je zabranjeno unošenje žvakaće gume! Problem nije u žvakanju, već u postupanju s gumom nakon što je poželite baciti. Zemlja ne trpi nečistoću, te je stoga žvakanje nedopušteno.

Rusija

Kod ludih Rusa možete biti kažnjeni ukoliko upravljate automobilom koji nije dovoljno čist. Naime, u slučaju da vam nečistoća prekriva registraciju, policija vam može napisati kaznu.

Firenca

U centru renesanse, uvredljivim se smatra jesti hranu u blizini glavnih crkava ili drugih značajnih zgrada. Oko ovog nema velikog mudrovanja, to je samo znak uvažavanja grada i njegove kulture.

Manila, Filipini

U glavnom gradu Filipina situacija je nalik na onu jugoslavensku osamdesetih, kad je postojala vožnja ‘par – nepar’. Naime, svatko može koristiti automobil šest dana u tjednu, ali jedan dan nije dopuštena vožnja njime. Ovo nije napravljeno iz ekonomskih razloga, već iz želje za smanjivanjem prometnih gužvi.

Rusija

Pomalo neobično, ali u majčici Rusiji je zabranjeno uvoženje i izrada donjeg rubljaod sintetičkih materijala. Jest, ovo može zvučati čudno na prvi pogled, ali zahvaljujući ovom štiti se zdravlje potrošača s obzirom da je puno zdravije nositi pamuk nego sintetiku.

UAE

Svi oni koji su sretno prestali pušiti zahvaljujući elektronskoj cigareti, ovdje su u problemu. Naime, vlasti su zaključile kako kemikalije u ovoj cigareti nisu dovoljno ispitane i odlučili su je zabraniti.

Venecija

Dio zakona u Italiji se tiče isključivo nekog mjesta ili grada, pa je tako u Veneciji zabranjeno hraniti golubove. Za početak ćete vjerojatno dobiti tek opomenu, ali nastavite li s hranjenjem, spremite se na vađenje eura i plaćanje globe.


Tekst: punkufer.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close