Sport

Neobični sportovi diljem svijeta

Kada se spomene sport velika će većina ljudi prvo pomisliti na nogomet, košarku, tenis ili neki od ostalih istaknutijih svjetski popularnih nadmetanja. Ovdje o njima nećete čitati, u ovome tekstu vam donosimo petnaest vrsta sportskih nadmetanja sve popularnijih u pojedinim dijelovima svijeta.


Udaranje po goljeničnoj kosti

Cilj ove poprilično čudne discipline jest suparnika udarcima u goljeničnu kost srušiti na tlo. Prema pravilima igre, dopustivo je u visoke čarape nagurati slamu koja bi trebala poslužiti da se ublaže udarci koji se primaju. Rane su očekivana stvar, prijelomi učestala. Udaranje po goljeničnoj kosti datira iz 17. stoljeća, iz Engleske.

Prsno plivanje na lutkama na napuhavanje

Rus Dmitrij Bulavinov osmislio je ovo 2003. godine kao šalu, no održava se od tada gotovo svake godine. Pobjednik je onaj koji prvi prođe dionicu rijeke dugu 1.2 kilometra.

Nošenje žena

Staza je dugačka 253.5 metara. I prepuna prepreka. Noseći ženu natjecatelji moraju savladati stazu koja je na pojedinim mjestima travnata, a ponegdje pjeskovita, moraju proći rupe prazne i ispunjene vodom dubokom i jedan metar i sitći na cilj bez da njihov ‘teret’ dotakne tlo. Izmišljeno u Finskoj.

Svjetsko prvenstvo u rađenju grimasa

Cilj je natjecatelja impresionirati sudački žiri izgledajući što je moguće ružnije. I to u trenucima dok oko glave imaju ular.

https://youtu.be/zq-osYXjeho

Pročitajte više na net.hr


 

Foto: You Tube screenshot

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close