Zdravlje

Neobične promjene na tijelu koje se događaju ženama kad uđu u tridesete

Iako ste još mladi u 30-ima, to su godine u kojima tijelo počinje pokazivati neobične promjene. Ponekad ćete se upitati i je li sve u redu, a promjene će ipak najviše doživjeti žene, piše 24sata.hr


1. Ciklus postaje čudan

Prirodni pad u razinama estrogena i progesterona u dobi od oko 35 godina može uzrokovati promjenu ciklusa – može biti kraći ili duži, lakši ili teži, ili se pojaviti ranije ili kasnije nego inače. Neke žene ulaze i u perimenopauzu (prijelaznu fazu prije menopauze) već u kasnim tridesetima, a to također vodi fizičkim promjenama.

Dok su male promjene u menstrualnom ciklusu normalne, ako uočite velike promjene najbolje je javiti se svojem ginekologu jer mogu biti posljedice nečeg ozbiljnog, piše Huffington Post.

2. Sijede se ne javljaju samo gore

U tridesetima je normalno da ćete početi uočavati i pokoju sijedu dlaku kako strši s pubičnog područja.

3. Metabolizam se usporava

Iako su ovo godine kada vašem tijelu treba više vremena da preradi hranu, dobra vijest je da se teže debljate nego u dvadesetima, piše Washington Post.

U srednjim godinama ljudi u prosjeku dobiju pola do kilogram godišnje.

4. Mogli biste se popiškiti kad kihnete

U tridesetima se mnogim ženama počinje događati da kad se jako smiju ili kad kihnu da im malo popusti mjehur i da se popiške. To nije ništa čudno.

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close