Svemu unatoč

Neobičan kralj

Plamenko

Postoji jedan kralj kojemu sve živi. Njegovo kraljevstvo nema skupe dvore ni velika bogatstva. Ne poznaje silu ni moć. Neki umišljaju da u njemu prebivaju, nose zlatno prstenje i grade visoke kule. Nastoje biti njegovi vojnici ali s pogrješnim oružjem u rukama postaju tek nesretni dvorjani i lude koji očekuju da im se drugi klanjaju. Kraljevstvo je to u kojemu nema trgovine, ne postoje ni običaji, a ceremonije i parade su lažni odsjaj vječnoga svjetla. Kraljevstvo je to koje svjetski moćnici preziru jer posjeduje ljubav o kojoj oni samo pričaju.

Kralj je to koji je blizu onima koji ga traže a daleko od oholih srca. Nema svoju svitu, iako mu se uporno mnogi dodvoravaju. Izbjegava domjenke, baldehine, prijestolja i blindirane automobile. Sniva po tramvajima i s vukovima samotnjacima, skida šešire skitnicama i blagoslivlja prosjake. U društvu štakora spava na bubrezima i sve su mu zvijezde suputnice.

Netko će reći da ga nema u ljudskim bijedama a slavit će ga uzvišenim riječima. On će neprimjetan prolaziti procesijama naših duša kao kralj suhih kora kruha, s krunom satkanom od umornih prstiju patnika.


Foto: pexels.com

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u