KolumneSvemu unatoč

Neobičan kralj

Postoji jedan kralj kojemu sve živi. Njegovo kraljevstvo nema skupe dvore ni velika bogatstva. Ne poznaje silu ni moć. Neki umišljaju da u njemu prebivaju, nose zlatno prstenje i grade visoke kule. Nastoje biti njegovi vojnici ali s pogrješnim oružjem u rukama postaju tek nesretni dvorjani i lude koji očekuju da im se drugi klanjaju. Kraljevstvo je to u kojemu nema trgovine, ne postoje ni običaji, a ceremonije i parade su lažni odsjaj vječnoga svjetla. Kraljevstvo je to koje svjetski moćnici preziru jer posjeduje ljubav o kojoj oni samo pričaju.

Kralj je to koji je blizu onima koji ga traže a daleko od oholih srca. Nema svoju svitu, iako mu se uporno mnogi dodvoravaju. Izbjegava domjenke, baldehine, prijestolja i blindirane automobile. Sniva po tramvajima i s vukovima samotnjacima, skida šešire skitnicama i blagoslivlja prosjake. U društvu štakora spava na bubrezima i sve su mu zvijezde suputnice.

Netko će reći da ga nema u ljudskim bijedama a slavit će ga uzvišenim riječima. On će neprimjetan prolaziti procesijama naših duša kao kralj suhih kora kruha, s krunom satkanom od umornih prstiju patnika.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels.com

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close