Grad ZagrebScena

Neno Belan proslavio tri velike obljetnice

Trosatnim koncertom u prepunoj Maloj dvorani Doma sportova Neno Belan je sa svojim Fiumensima na koncertu “Ljubav i moda” proslavio tri obljetnice – 30 godina svoje karijere, 30 godina od svog prvog albuma u karijeri “Ljubav i moda” i 30 godina od svog prvog koncerta u legendarnom Kulušiću s Đavolima


“Sve je počelo 1984. godine, kad me moj prijatelj Marinko Biškić zapalio za ideju da napravimo bend koji će skidati pjesme koje su pioniri popa i rocka u ovim krajevima snimali i pjevali početkom šezdesetih godina. Kad smo kretali, sve je bilo lijepo, idilično. Bili smo mladi, ambiciozni, puni entuzijazma i poleta, sve je nekako polako, prirodno išlo kad je riječ o uspjehu. Najljepša stvar koja se tada dogodila bila je prva ploča “Ljubav i moda” koju sam sanjao cijeli svoj dotadašnji život. Bio je to prvi korak puta kojim i danas putujem. Nikad neću zaboraviti prvi koncert u Kulušiću i dvorani Gripe u Splitu, našem rodnom gradu. Kad smo napunili Gripe, svi smo letjeli dva centimetra iznad zemlje. Bilo je to vrijeme više živih svirki, bila je drukčija scena, neko drugo lijepo vrijeme”, prisjetio se pjevač nakon koncerta u kojem su uživali i on s bendom i publika.

Prisjetio je sinoć Neno Belan publiku na svoje prve hitove s Đavolima “Dok tebe ljubim”, “Điri Điri”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Dugo toplo ljeto”, “Ostani uz mene” i mnoge druge. Bend je u tom dijelu koncerta svirao na originalnim instrumentima na kojima su pjesme iz tog razdoblja snimljene, a bili su odjeveni upravo onako kako su izgledali 80-ih.

“Svi bendovi iz šezdesetih imali su neka bombastična imena pa smo i mi to htjeli. Imali smo jednu pjesmu “Diavoli” od Rocca Granate. Onda je netko lupio na nekoj od proba – Đavoli i tako smo dobili ime”, otkrio nam je pjevač. Prije ovog slavljeničkog, kao i svih svojih dosadašnjih koncerata, u garderobi nema neki poseban ritual, no uz njega moraju biti prijatelji koji ga opuštaju prije izlaska na scenu.

Više čitajte na tportal.hr


 

Foto: arhivaČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close