WebTurizam

Nelegalni iznajmljivači se više neće moći oglašavati na booking portalima

NOVI ZAKON

Nedavno je na snagu stupio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pružanju usluga u turizmu, a koji je donio izmjene i dopune zakona vezano uz putničke agencije, turističke vodiče i novu obvezu internet portala za booking smještaja, piše hrturizam.


Upravo nova obveza za internetske platforme mogla bi donijeti red unutar iznajmljivačima tj. znatno regulirati ili eliminirati nelegalne iznajmljivače.

Naime, ovim člankom propisuje se obveza internetskim platformama ( Booking.com , Airbnb.com itd… ) isticanja poreznog broja odnosno PDV identifikacijskog broja pružatelja usluge, a sve radi sprječavanja nelegalnog poslovanja i poštivanja poreznih propisa.

Sve s ciljem kako bi se spriječilo oglašavanje neregistriranog smještaja pa tako i boravka neregistriranih gostiju u objektima.

Tako su internetske platforme od sada obavezne po našem Zakonu istaknuti porezni broj, odnosno PDV identifikacijski broj pružatelja usluge koji pruža usluge na području Republike Hrvatske.

Više na hr.turizam.hr.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close