Zdravlje

Nekoliko znakova da nosite pogrešnu obuću

Gotovo 90 posto žena nosi preuske cipele. A krive cipele mogu itekako naštetiti stopalima i držanju tijela, uzrokovati bol i cijeli dan jednostavno učiniti nepodnošljivim. Uz žuljeve postoje i drugi znakovi koji vam govore da nosite krive cipele


1. Nosite isti broj cipela od srednje škole
Tijekom vremena, luk stopala (dio stopala s unutarnje strane koji kod osoba sa spuštenim stopalom dodiruje tlo) postepeno pada zbog čega se stopalo širi. Stoga kako starite možete početi nositi jedan ili dva broja veće cipele. Stoga se preporuča da jednom godišnje izmjerite stopalo.

2. Nožni prsti dodiruju vrh cipela
Između prstiju i vrha cipela treba postojati malo prostora, što znači da biste trebali moći micati prstima. Tijekom dana noge nateknu pa cipela koja vam je ujutro dobre veličine navečer vam može postati tijesna. Zato se preporuča da cipele kupujete kasnije popodne kada su vam stopala najveća.

3. Bole vas mišići s unutarnje strane stopala
Možda nosite i prevelike cipele, a da je tako znat ćete ako vas na kraju dana jako bole mišići s unutarnje strane stopala. Prevelike cipele ne pružaju vam dovoljnu potporu pri čemu se mišići na dnu stopala stišću sa svakim korakom kako biste luk stopala zadržali gore.

Više čitajte na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close