Zdravlje

Neke namirnice se mogu jesti i nakon isteka roka trajanja!

Godišnje se baci oko 1,3 milijarde tona hrane u svijetu.I to sve zbog ne znanja o rokovima trajanja hrane. Najbolje upotrijebiti do: , i upotrijebiti do: , nije isto.


Najbolje upotrijebiti do, hrana, se može jesti i nakon isteka roka. Nije pokvarena. Samo tekstura, okus, miris i sl. stvari nisu iste. Ali hrana na kojoj pise upotrijebiti do, nije poželjna za koristiti iza roka jer se onda radi o kvarljivim tvarima, što znači da je najbolje ne jesti onda tu hranu. Donosimo vam popis hrane koju možete i koju ne možete koristiti iza roka trajanja.

Upotrijebiti do:

Kremaste likere- salmonela

Sviježe i mekane sireve

Svježe morske plodove- trovanje

Kobasice, salame, hrenovke- listerija

Najbolje upotrijebiti do: Alkohol- okus drugačiji ali nije štetno

Čokolada- bijele mrlje od šećera. IZNIMKA!- ako se otopi pa opet stvrdne ne jesti!

Jaja vrijede još mjesec dana ako se čuvaju na temperaturi od 5 Celzijsevih stupnjeva. Ako niste sigurni da li  su jestiva, stavite ih u cašu vode, ako potone jesu, ako plutaju nisu.

Čips- nece biti hrskav kao prije. Ali najbolje ga je ne jesti tri tjedna nakon isteka roka.

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close